Ana-Marija Crnica

Mlađa je komunikacijska savjetnica u CTA komunikacijama sa širokim iskustvom izrade raznolikog sadržaja stečenim tijekom sedmogodišnjeg rada u novinarstvu.

Profesionalni put započinje kao novinarka na ŠibenikIN-u, lokalnom portalu u Šibensko-kninskoj županiji. Dvije godine kasnije nastavlja se razvijati na Šibenskom portalu prvo kao izvršna urednica, a potom i kao zamjenica glavne urednice. Kroz to vrijeme izvještava o svim društveno-političkim, komunalnim i kulturnim temama važnim za lokalnu zajednicu, ali oduvijek su je najviše interesirale priče o malom čovjeku, upornosti i volji u postizanju njihovih ciljeva. Jedno vrijeme vodi i sportsku emisiju u sklopu ‘ŠIBaj TV’ podcasta, čime je zaokružila sva novinarska polja od interesa javnosti. Radila je na projektu ‘EU ŠIBaj TV’ kojim je Šibenski portal od Europske komisije dobio bespovratna sredstva za izvještavanje o uspješnim projektima provedenim na području Hrvatske i regije zahvaljujući europskim fondovima i programima.

Želja za daljnjim znanjem i profesionalnim usavršavanjem dovela ju je natrag u Zagreb gdje 2020. godine dobiva posao integrirane novinarke za časopis Story i istoimeni portal. Prije dolaska u CTA komunikacije, kratko vrijeme provela je u web redakciji RTL.hr, izvještavajući o temama iz industrije zabave.