Effie Awards 2021.

Agencija CTA komunikacije na konferenciji „DK Home 2021.“, održanoj u ljetnom kinu na Tuškancu u Zagrebu, osvojila je brončanu Effie nagradu za kampanju Nešto zbilja važno” u kategoriji „Pozitivne promjene: opće dobro – neprofitni sektor” koja je uvedena tek ove godine. 

Effie Awards prestižna je svjetska nagrada koja se od 1968. dodjeljuje diljem svijeta kao simbol izvrsnosti i marketinške učinkovitosti. Osim na globalnoj i europskoj razini, Effie se dodjeljuje na nacionalnoj razini i to u čak četrdeset devet zemalja u svijetu. Hrvatska je 2009. službeno dobila svoju inačicu ovog velikog međunarodnog priznanja i od tada svake godine uspješno provodi natjecanje unutar komunikacijske industrije, a pobjednici osvajaju zlatni, srebrni ili brončani Effie.

Dodatna posebnost kampanje Nešto zbilja važno i nagrade Effie jest da se radi o rijetkom slučaju pobjede projekta koji se oslanjao isključivo na alate odnosa s javnošću. „Effie Awards Croatia“ žiri prepoznao je važnost kampanje koju su provele CTA komunikacije s Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci”, prije svega, zbog značajnih pozitivnih promjena koje je donijela hrvatskom društvu kao i zbog borbe za prava ranjive društvene skupine čiji glas se ne čuje tako lako. Nakon deset godina mukotrpnog rada i borbe za pravdu, kampanjom Nešto zbilja važno izboren je zakonom propisan besplatan prijevoz kako za bračku djecu s teškoćama u razvoju, tako i za ostale godinama zanemarivane i ranjive skupine putnika.