IPRA Golden World Awards 2020

IPRA Golden World Awards for Excellence najuglednija je nagrada u svijetu odnosa s javnošću koja je 2020. godine pripala CTA komunikacijskom timu za kampanju “Nešto zbilja važno”.

Od 1990. godine IPRA-u dodjeljuje Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA), promičući izvrsnost i etičnost u odnosima s javnošću. Njen značaj potvrđuje i žiri sastavljen od stručnjaka iz cijeloga svijeta, uključujući Austriju, Bugarsku, Japan, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Tursku, Filipine, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države, kao i broj i raznolikost prijava koje pristižu svake godine.

U najjačoj konkurenciji s vodećim komunikacijskim agencijama i globalnim tvrtkama, kampanja „Nešto zbilja važno“ nagradu je osvojila u srpnju 2020. godine u kategoriji odnosa s javnošću za nevladine udruge, postavši tako jedna od, svega nekoliko, kampanja u Hrvatskoj i regiji kojima je to pošlo za rukom. IPRA je prepoznala značaj kampanje koju je CTA tim radio, između ostalog, i zbog snažnih pozitivnih promjena koje je donijele našem društvu te zaštite osnovnih ljudskih prava njegovih najranjivijih skupina. Borbom Bračkih pupoljaka, Udruge roditelja za djecu s teškoćama u razvoju. Nakon deset godina, kampanjom “Nešto zbilja važno” izboreno je i pravo na zakonom propisan besplatan prijevoz i za druge godinama zanemarivane i ranjive skupine.