IPRA Golden World Awards 2022

IPRA Golden World Awards for Excellence najuglednija je nagrada u svijetu odnosa s javnošću koja je timu CTA komunikacija u 2022. godini pripala za čak dvije (dobrotvorne) kampanje: „1100 kilometara za 1100 terapija“ te „Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana“.

Od 1990. godine IPRA-u dodjeljuje Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA), promičući izvrsnost i etičnost u odnosima s javnošću. Njen značaj potvrđuje i žiri sastavljen od stručnjaka iz cijeloga svijeta, uključujući Austriju, Bugarsku, Japan, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Tursku, Filipine, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države, kao i broj i raznolikost prijava koje pristižu svake godine.

U konkurenciji s vodećim komunikacijskim agencijama i globalnim tvrtkama, kampanja „1100 kilometara za 1100 terapija” za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci” i planinare Ranka Dragičevića i Daniela Lončara odnijela je pobjedu u kategoriji nevladinih organizacija, dok je pothvat maratonca Kristijana Sindika „Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” nagrađen u kategoriji organizacije događaja.

Dobrotvorna akcija „1100 kilometara za 1100 terapija“ bila je vrlo izazovan planinarski pothvat kojim su Ranko Dragičević i Daniel Lončar u 49 dana propješačili čak 1100 kilometara najzahtjevnije hrvatske pješačke rute „Via Adriatica”. Hodajući po surovim uvjetima najvećih i najdužih hrvatskih planina, pažnju su usmjeravali na svakodnevnu borbu Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ te apelirali na građane da doniraju sredstva bračkim mališanima. U konačnici je prikupljeno 168.800 kuna. Video kampanje pogledajte ovdje.

Projekt „Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” osmišljen je na inicijativu maratonca Kristijana Sindika. Pretrčavši 295 kilometara od Splita do Tivta u Boki Kotorskoj od 4. do 10. veljače 2021., uspio je prikupiti čak 212.664 kuna za nabavku infuzijskih volumetrijskih pumpi, kao i dodatne opreme za liječenje najmlađih splitskih pacijenata na Odjelu dječje onkologije KBC-a Split. Svaka pojedina ruta iznosila je duljinu jednog maratona – 42 km. Svi zainteresirani mogli su se pridružiti Kristijanovim maratonima, kao i kupovati kilometre. Video pogledajte ovdje.

Nakon prve osvojene IPRA-ine nagrade u 2020. godini s kampanjom „Nešto zbilja važno”, ovo su već drugo i treće osvojeno priznanje Golden World Awards for Excellence u samo tri i pol godine postojanja agencije CTA komunikacije.