Ana-Marija Crnica pojačala je tim CTA komunikacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Ana Marija Crnica

Ana-Marija Crnica stigla je u CTA komunikacije kao mlađa komunikacijska savjetnica.

Profesionalni put započela je kao novinarka na ŠibenikIN-u, lokalnom portalu u Šibensko-kninskoj županiji. Dvije godine kasnije nastavlja se razvijati na Šibenskom portalu prvo kao izvršna urednica, a potom i kao zamjenica glavne urednice. Kroz to je vrijeme izvještavala o svim društveno-političkim, komunalnim i kulturnim temama važnim za lokalnu zajednicu, ali oduvijek su je najviše interesirale priče o malom čovjeku, upornosti i volji u postizanju njihovih ciljeva. Jedno vrijeme vodila je i sportsku emisiju u sklopu ‘ŠIBaj TV’ podcasta, čime je zaokružila sva novinarska polja od interesa javnosti. Radila je na projektu ‘EU ŠIBaj TV’ kojim je Šibenski portal od Europske komisije dobio bespovratna sredstva za izvještavanje o uspješnim projektima provedenim na području Hrvatske i regije zahvaljujući europskim fondovima i programima.

Želja za daljnjim znanjem i profesionalnim usavršavanjem dovela ju je natrag u Zagreb gdje je prošle godine dobila posao integrirane novinarke za časopis Story i istoimeni portal. Prije dolaska u CTA komunikacije, kratko vrijeme provela je u web redakciji RTL.hr, izvještavajući o temama iz industrije zabave.

Nakon preddiplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, na kojem se usavršavala na smjeru ‘televizijsko novinarstvo’, na diplomskom studiju usmjerila se na političku komunikaciju i na koncu obranila diplomski rad na temu “Vjerodostojnost izvještavanja hrvatskih političkih tjednika: Studija slučaja ‘Referendum o braku” te tako stekla titulu magistre novinarstva 2014. godine.