Jesmo li spremni za još jednu aplikaciju za video pozive? Facebook misli da jesmo

Aplikacije za video pozive-min

Facebook je u četvrtak predstavio Messenger desktop aplikaciju za Mac i Windows platforme, koja je inicijalno bila predstavljena još prije godinu dana na F8 konferenciji. Iako smo već mogli koristiti video pozive u Facebook Messengeru putem browsera, aplikacija će svakako dati veću preglednost i dodatnu brzinu korištenja.

Mogli bismo reći da je trenutak za lansiranje ovakve aplikacije i više nego povoljan budući da su iz Facebooka javili da im je povećanje osoba koje su koristile Messenger za audio i video poziv u ožujku porastao za 100 %. Među konkurencijom vlada jednako povećanje broja korisnika pa tako pomalo zaboravljeni Skype ponovo bilježi rast, kao i Google sa svojim Hangouts i Duo aplikacijama, a među popularnim aplikacijama tu je i WhatsApp Messenger, čije je najveće ograničenje mogućnost razgovora od najviše četiri osobe.

Svakako ćemo istaknuti i slučaj vrlo popularnog Zooma, koji je doživio nevjerojatan skok u broju korisnika zbog trenutne situacije (povećanje od 535 % dnevnih korisnika u ožujku), no koji je također doživio i negativnu stranu rasta kada su otkriveni sigurnosni propusti u enkripcijama. Upravo ovdje Facebook vidi svoju prednost nad ostatkom – ponuditi dobro poznati proizvod uz svu sigurnost.

Što nam se čini da nije dobro odrađeno? Očigledni nedostaci aplikacije su nemogućnost korištenja screen sharing opcije, kao i maksimalnih osam sudionika razgovora, što nam govori da nije namijenjena većim poslovnim sastancima, no vidjet ćemo u narednih nekoliko tjedana hoće li izaći nadogradnje kojima će i ti nedostaci biti otklonjeni.

Kako nam trenutno svaka platforma za video pozive pomaže u poslu i razgovoru s obitelji, rado ćemo u narednim danima isprobati i ovu aplikaciju.

Izvor: journal.hr