Filip Pavelić

Mlađi komunikacijski savjetnik u CTA komunikacijama s iskustvom kreiranja i provođenja kampanja u različitim sektorima, izrade komunikacijskih strategija, stvaranja raznovrsnog sadržaja, vođenju društvenih mreža i internetskih portala te kriznom komuniciranju.

Svoj poslovni put Filip započinje tijekom studija u agenciji za odnose s javnošću Manjgura – prvo kao asistent, a zatim kao mlađi savjetnik. U tom periodu primarno se bavi odnosima s javnošću na razini jedinica lokalne samouprave. Pobjednički sudjeluje na dvama lokalnim izborima s različitim klijentima, te jednim predsjedničkim izborima. Dio je tima koji osvaja međunarodnu nagradu Polaris za 2018. godinu za izvrsnost u provedbi političkih kampanja i strategija. Također, za svoj rad na jednoj od političkih kampanja nominiran je 2018. godine i za nagradu Grand PRix za političku komunikaciju Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Nakon odnosa s javnošću okušava se u SofaIT na poziciji Customer Success Specialista gdje stječe dodatna znanja u razvoju i promidžbi poslovnih aplikacija.

Osim službene poslovne karijere, Filip je i nogometni trener s UEFA B licencom, te većinu svojeg slobodnog vremena provodi na nogometnom terenu kao igrač ili trener mlađih kategorija NK Zagreb 041. U tom aspektu svojeg rada veliki dio vremena provodi radeći na integraciji djece azilanata, povodom čega sudjeluje na EU projektima „Bridges“ i „Sport Together“. 

Titulu magistra edukacije povijesti Filip stječe na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2020. godine na temu „Ekološki čimbenici gladi u Srednjoj Lici u drugoj polovici 18. i početkom 19. stoljeća“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Hrvoja Petrića. Njegov rad osvaja nagradu „Ferdo Šišić” za najbolji diplomski rad u Hrvatskoj na području povijesti u 2020. godini.