Lara Paša naša je nova asistentica za odnose s javnošću

Lara Paša

Lara je svoje školovanje započela na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je završila preddiplomski i diplomski studij novinarstva. Tijekom svog studija aktivno se angažirala kao članica Diplomatskog kluba FPZG-a, sudjelujući u organizaciji raznih panela i konferencija kao dio tima za marketing i PR. Prve novinarske članke napisala je za studentske novine Global, a kasnije se fokusirala na uređivanje društvenih mreža tog istog medija.

Za sebe kaže kako se u odnosima s javnošću ističe njezina kreativna i komunikativna strana, dok će joj politička komunikacija uvijek biti omiljena tema metodoloških istraživanja. Svoj diplomski rad pod nazivom „Politička komunikacija Zorana Milanovića na društvenim mrežama tijekom prve godine mandata“, obranila je 2021. godine, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Marijane Grbeše-Zenzerović.

Prve ‘prave’ PR korake započela je u agenciji Komunikacijski laboratorij, no ubrzo je postala stažistica Robert Schuman programa u Uredu Europskog parlamenta u Zagrebu. Iako joj je trenutni cilj stjecanje što više iskustva u agencijskom okruženju, u budućnosti bi se rado vratila radu u neku instituciju Europske unije.