Mlade lavice CTA komunikacija predstavile projekt na Danima komunikacija

web

Kreativnost i snaga simbolike glavne su odlike projekta  The Last Snowman kojeg su članice tima CTA komunikacija Valentina Mezdić i Lara Paša predstavile na smotri finalista natecanja Young Lions Croatia  Into the Lion’s Den na Danima komunikacija u Rovinju. Njihovoj kampanji za klijenta Protect Our Winters (POW) stručni žiri dodijelio je visoko treće mjesto u kategoriji PR.

 Istraživanja pokazuju da bismo za samo 80 godina mogli imati prvu generaciju djece koja neće doživjeti pravi snijeg, čak ni u planinskim predjelima. Zapitale smo se što bi ljudi napravili da znaju da imaju još samo jednu preostalu snježnu sezonu. Bi li izgradili snjegovića? Tako je krenula ideja, dok ostatak otpada na kvalitetno korištenje komunikacijskih alata i tehnika, poručila je Valentina Mezdić, komunikacijska savjetnica u CTA komunikacijama.

Brončani projekt: The Last Snowman

Oslanjajući se na ultimativni simbol djetinjstva provedenog pored snježnog pokrivača, kampanja poziva današnje generacije da, spasivši snjegovića, nekome omoguće djetinjstvo kakvo su i sami imali. Igrom riječi nastaje slogan: Build Save a snowman, build a childhood. 

 Kao centralni događaj kampanje osmišljena je aktivacija ispred Europskog parlamenta u Bruxellesu, gdje će biti postavljeno 80 papirnatih snjegovića kao simbol preostalih zima. Odbrojavanjem 80 minuta, po minuti će se ukloniti jedan snjegović, dok na kraju ne ostane posljednji – The Last Snowman, pojasnila je Lara Paša, komunikacijska asistentica u CTA komunikacijama.

Young Lions Croatia natjecanje je koje okuplja mlade stručnjake do 30 godina, koji u dvočlanom timu u 24 sata moraju osmisliti i prezentirati kreativno rješenje za klijenta. Natjecanje je humanitarnog karaktera jer brief dolazi od neprofitne humanitarne organizacije ili organizacije civilnog društva, koja dobije sva ponuđena rješenja natjecanja.