Raste odaziv publike na kratke video oglase

Raste odaziv publike na kratke video oglase

Oglašavanje putem videa od 6 sekundi možda ne zvuči obećavajuće, no nova studija MAGNA Globala pokazuje da se to počelo mijenjati. Ispitivanje provedeno na više od 7700 ispitanika pokazuje da je sve veći broj kratkih video sadržaja rezultirao time da su potrošači promijenili navike gledanja.

Video oglasi u trajanju od 6 sekundi

Video oblici poput Snapa, Storyja i TikTok isječaka stvorili su kod korisnika sve veću naviku gledanja takvog video formata, zbog čega su kraći video oglasi počeli bolje rezonirati s publikom. Video oglasi u trajanju od 6 sekundi, statistički gledano, postižu gotovo isti učinak kao oni od 15 sekundi. Prema rezultatima mjerenja namjere kupnje, 6-sekundni video pokazuje čak bolje rezultate od tradicionalnog oglasa od 15 sekundi (+ 5 % naspram + 4 %). Ova promjena u ponašanju potrošača znači da će i tržište marketinga morati prilagoditi svoju strategiju.

Tik Tok i Snapchat mijenjaju tržište

Platforme poput Tik Toka i Snapchata najbolji su indikatori promjene u ponašanju korisnika. Kako im je popularnost rasla, kratkoća njihovog sadržaja postala je korisnicima sve prihvatljivija. Zbog zasićenosti sadržajem korisnik će radije odabrati veći broj kraćih sadržaja nego jedan dugi. Prema nalazima studije, Tik Tok korisnicima 15-sekundni oglas predug jer su često i sami video isječci iste dužine dok na Snapchatu podaci govore da je  manja vjerojatnost da će korisnici preskočiti oglase od 15 sekundi nego na drugim video aplikacijama. Međutim, oglasi na Snapchatu od 6 sekundi ipak uspješnije prenose poantu svoje poruke kako bi maksimalno uvjerili korisnike na kupnju.

Promatrajući promjene korisničkog ponašanja, poruka je jasna: ako žele maksimizirati učinak svog poslovanja, brendovi će morati uložiti više novca i truda kako bi zadobili pažnju potencijalnih kupaca.